13/9/12

ΠΟΡΤΑΚΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΒΑΚΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Τί είναι ο βακελίτης;
Είναι τεχνητή ρητίνη και παράγεται από τη συμπύκνωση μιας φαινόλης με φορμαλδεΰδη. Όταν θερμαίνουμε μία φαινόλη ή μία κρεζόλη με φορμαλδεΰδη και με τη βοήθεια καταλύτη, παίρνουμε ένα υγρό παχύρρευστο. Αυτό ονομάζεται βακελίτης Α και είναι διαλυτός στην αλκοόλη, στην ακετόνη και στα αλκάλια. Όταν θερμάνουμε το υγρό αυτό στους 100° C παίρνουμε το βακελίτη Β. Αυτός είναι σκληρός, όταν είναι ψυχρός και εύπλαστος, όταν είναι θερμός, δε διαλύεται στα διάφορα διαλυτικά μέσα, αλλά μόνο διογκώνεται. Με παρατεταμένη θέρμανση παίρνουμε το βακελίτη Γ. Αυτός είναι ανθεκτικός στις υψηλές θερμοκρασίες.Ο βακελίτης χρησιμοποιείται σαν μονωτικό στις θερμικές και ηλεκτρικές μονώσεις για την παρασκευή βερνικιών, για την κατασκευή οικιακών ειδών, για την παρασκευή ρητινοειδών κονιαμάτων (τσιμέντων) κ.ά. Ο βακελίτης πήρε το όνομά του από τον εφευρέτη του Μπαίκελαν, που ήταν Φλαμανδός χημικός.Στα πορτάκια των επίπλων κουζίνας χρησιμοποιείται βακελίτης Β.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο υλικό, το ξύλο ή ο βακελίτης; Ο χαρακτηρισμός «καλύτερο» είναι κάτι σχετικό για τον καθένα. Κάθε υλικό υπερέχει σε κάποια σημεία και υπολείπεται σε κάποια άλλα. Εσείς μαζί με τον σύμβουλο διακόσμησης που είναι υπεύθυνος για την εξατομικευμένη μελέτη σας θα βρείτε το καταλληλότερο υλικό για την κουζίνας σας.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ.

Για τον καθαρισμό των επίπλων σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ουδέτερο υγρό απορρυπαντικό γενικής χρήσης ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: Αραιώστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού σε χλιαρό νερό. Περάστε την επιφάνεια των επίπλων με ένα απαλό πανί ή σφουγγάρι. Μετά από λίγα λεπτά ξαναπεράστε την επιφάνεια με βρεγμένο πανί. Τέλος, σκουπίζετε την επιφάνεια με στεγνό πανί.
Πολύ αποτελεσματικό επίσης είναι το πράσινο σαπούνι και το αραιωμένο σε νερό λευκό ξύδι.

Για τις συνθετικές επιφάνειες - Μελαμίνη / Φορμάικα / Βακελίτης / Foil / Κασώματα - μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε κοινό υγρό καθαριστικό τζαμιών το οποίο πρέπει να σκουπίσετε αμέσως μετά. Αν έχετε ξύλινα έπιπλα θυμηθείτε πως πρέπει να καθαρίζετε την επιφάνεια προς την φορά των "νερών" του ξύλου.

Μην αφήνετε τους λεκέδες να στεγνώσουν ή να οξειδωθούν. Έντονοι λεκέδες όπως μαγειρικά λίπη ή ουσίες που μπορεί όταν απορροφηθούν να "χρωματίσουν" τα υλικά (καφές, κρασί, ξύδι, χυμοί φρούτων ή λαχανικών κ.α.) πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Μην χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε λειαντική ή λευκαντική ουσία ούτε οποιαδήποτε μορφή διαλύτη (ασετόν, οινόπνευμα κ.α.). Στα καινούρια προϊόντα διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά και τις οδηγίες χρήσης ή δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε σ' ένα κρυφό σημείο των επίπλων σας

Πριν αποφασίσετε τα χρώματα και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να γνωρίζετε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα του χώρου σας έχει πετύχει όταν αντιπροσωπεύει τη δική σας αισθητική και σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα μέσα σ' αυτόν. Γι' αυτό μην επηρεάζεστε αποκλειστικά από τις τάσεις της αγοράς. Επιλέξτε έναν συνδυασμό που να σας ταιριάζει ή τολμήστε μια δική σας πρόταση!

Γενικά καλό είναι να γνωρίζετε ότι:
Ο διαχωρισμός του χώρου σας σε επίπεδα (δάπεδα, πάγκος = οριζόντια, τοίχοι, πόρτες επίπλων και πλάτη πάγκου = κάθετα) και των επίπλων σας σε blocks-ομάδες (βάσεις, κρεμαστά, ολόσωμα) βοηθά πολύ στην σωστή κατανομή χρωμάτων και υλικών.
Τοποθετήστε μαζί - όσο μπορείτε - τα ολόσωμα, τα κρεμαστά ιδίου ύψους και τις βιτρίνες. Μην κάνετε άτακτες εναλλαγές στο ύψος των κρεμαστών και όταν αυτά είναι 96εκ. επιλέξτε χαμηλότερο ύψος για τα ολόσωμα.

Εάν ο χώρος σας είναι μικρός επιλέξτε κρεμαστά ντουλάπια ύψους 72εκ. και συνδυάστε τα με ελεύθερα ράφια. Κερδίστε τον χαμένο χώρο μ' ένα στενό ημίψηλο ή ολόσωμο ντουλάπι.
Εάν επιλέξετε 2 χρώματα ή υλικά για τα έπιπλα σας τότε τοποθετήστε το πιο σκούρο στο κάτω μέρος.

Η σωστή εκμετάλλευση του χώρου της κουζίνας σας είναι η πρώτη προτεραιότητα για εσάς . Πριν ξεκινήσετε την έρευνα σας, λοιπόν, σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε τον χώρο σας και δώστε μας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για τις συνήθειες σας και τις ανάγκες σας. Όταν φτιάχνετε έναν καινούριο χώρο φανείτε ρεαλιστές ως προς τις ανάγκες που θα προκύψουν ενώ όταν ανακαινίζετε σεβαστείτε την κίνηση σας στον χώρο - που έχει ήδη γίνει συνήθεια - και μην την αλλάξετε ριζικά παρά μόνο όταν το κέρδος που θα έχετε από την αλλαγή αυτή είναι λειτουργικά πολύ μεγάλο.

Έτσι ως προς την εργονομία έχουμε να προτείνουμε:
Ρυθμίστε το ύψος του πάγκου εργασίας ανάλογα με το ύψος σας. Αν ο χώρος σας το επιτρέπει δοκιμάστε το πιο χαμηλό ύψος για τις εστίες και το πιο ψηλό για τον νεροχύτη. Εργονομικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι σαφώς πιο ξεκούραστο.

Τοποθετείστε το πλυντήριο πιάτων και τον φούρνο ψηλά. Προτιμήστε το πάσο σε ύψος 90 εκατοστά - όταν χρειάζεστε διαχωριστικό - προσθέτει επιφάνεια πάγκου εργασίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τραπέζι όταν συνδυάζεται με σκαμπό (stools) ύψους 60 εκατοστών
Εξοικονομήστε πάγκο εργασίας κοντά στον φούρνο όταν τον έχετε τοποθετήσει ψηλά. Επίσης τοποθετείστε από επάνω του τον φούρνο μικροκυμάτων ή ατμού. Όταν ο φούρνος σας είναι τοποθετημένος μαζί με τις εστίες σας, τοποθετείστε τον φούρνο μικροκυμάτων σε κρεμαστό ντουλάπι. Σε κάποιες εταιρείες ηλεκτρικών συσκευών ο φούρνος μικροκυμάτων συνδυάζεται με συρόμενο απορροφητήρα.

Χρησιμοποιήστε τους διαθέσιμους μηχανισμούς σε όφελος σας. Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος εξοικονομήστε χώρο τουλάχιστον 30 εκ. για μια συρόμενη τροφιμοθήκη και ένα γωνιακό μηχανισμό lemans.

Αν έχετε περισσότερο χώρο επιλέξτε μονάδες βάσης με βαγονέτα. Η πρόσβαση στα σκεύη , στα δοχεία αλλά και στα τρόφιμα γίνεται πολύ εύκολη με τα κατάλληλα διαχωριστικά.
Τολμήστε την αποθήκευση των πιάτων σας σε βαγονέτα χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες πιατοθήκες

Υπολογίστε τουλάχιστον δύο συρτάρια στην περιοχή ανάμεσα στον νεροχύτη και τις εστίες. Εκεί πρέπει να τοποθετηθεί η κουταλοθήκη και η θήκη εργαλείων κουζίνας.
Κλειδώστε με μαγνητική κλειδαριά safemos οποιοδήποτε ντουλάπι ή συρτάρι της κουζίνας σας προστατεύοντας έτσι τα παιδιά σας από την πρόσβαση στο περιεχόμενο του.

Τοποθετήστε τα βιβλία μαγειρικής σε μια ανοιχτή εταζέρα για ευκολότερη χρήση.
Χρησιμοποιήστε έξυπνα τη σειρά αξεσουάρ τοίχου . Η τοποθέτηση μιας μπαχαροθήκης κοντά στις εστίες και μιας πετσετοθήκης κοντά στον νεροχύτη είναι επιλογές που σίγουρα δεν θα μετανιώσετε.

Αν τοποθετήσετε ελεύθερο τραπέζι στην κουζίνα σας προσέξτε αυτό να μην είναι εμπόδιο στην κυκλοφορία σας μέσα στον χώρο. Ένα τραπέζι διαστάσεων 80x140 εκ. χρειάζεται περιβάλλοντα χώρο 200x250 εκ. για έξι καρέκλες. Αντιμετωπείστε την πιθανότητα να ακουμπήσει στον τοίχο για εξοικονόμηση χώρου. Αν τέλος ο χώρος σας είναι περιορισμένος, ένα μικρό τραπέζι στον τοίχο με τέσσερις πτυσσόμενες καρέκλες είναι η λύση που χρειάζεστε.

Πηγές: www.dash.com.gr
            www.eliton.gr



             Advertisement O.S.S.  Συρόμενη ντουλάπα 650 ευρώ για 2 τελευταία κομμάτια


Ντουλάπα standard συρόμενη με 2 φύλλα 2,70 x 1,80
650 ευρώ (δεν περιλαμβάνεται μεταφορά και τοποθέτηση) για τα 2 τελευταία κομμάτια


Προεπισκόπηση


τηλ. επικοινωνίας 210 /4000202


                                                        http://www.kitchen-style.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: