27/2/15

Τι είναι το πολυμερικό (πολυμερές φύλλο) - Πολυμερικός Βακελίτης




polymer

Πολυμερικό Ματ

Υγρασία100%

Θερμότητα60%

Γρατζουνιές90%

Βαθουλώματα100%

Ακτίνες UV90%

Επιδιόρθωση10%

Πολυμερικό Gloss

Υγρασία100%

Θερμότητα60%

Γρατζουνιές60%

Βαθουλώματα80%

Ακτίνες UV90%

Επιδιόρθωση0%


Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο πολυμερικό στη βιομηχανία επίπλων, μιλάμε για μία επικάλυψη από PVC ή ΡΕΤ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πάνελ ή πορτών.
Υπάρχουν πολυμερικά φύλλα διαφορετικών τύπων και με διαφορετικές ενώσεις, αλλά το πιο δημοφιλές υλικό είναι το PVC. Τα πολυμερικά φύλλα παράγονται είτε σε μονόχρωμες επιφάνειες, είτε σε απομιμήσεις ξύλου με μάτ, σούπερ μάτ, γυαλιστερή και ανάγλυφη υφή.
Διαφέρουν από τα πλαστικά προϊόντα , διότι τα πολυμερικά φύλλα παραμορφώνονται και τεντώνονται να γίνουν εύκαμπτα. Αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό για το οποίο χρησιμοποιούνται στον τομέα των λεγόμενων 3D επικαλύψεων.
Για την επικάλυψη μιας πόρτας κουζίνας, χρειαζόμαστε ένα πάνελ σε MDF (καθώς επιφάνειά του είναι ομαλότερη και πιο ομοιόμορφη από ότι η μοριοσανίδα). Στη συνέχεια επικαλύπτεται με κόλλα (συνήθως PUR ή βινύλιο) και απλώνεται από πάνω ένα φύλλο πολυμερούς. Το φύλλο στη συνέχεια συμπιέζεται σε μια πρέσα μεμβράνης που θερμαίνει και αποβάλλει τον περίσσιο αέρα και έτσι έχουμε τη συγκόλληση του φύλλου. Στη συνέχεια προχωρεί να καθαρίσει και να αποβάλει τα περιττά μέρη που προεξέχουν. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ρεαλιστικό αφού μπορεί να μιμείται μια πραγματική ξύλινη πόρτα.
Το PVC έχει μικρότερη αντοχή στις γρατσουνιές, από ότι ο βακελίτης και για αυτό το λόγο δεν χρησιμοποιείται για πάγκους εργασίας, παρά μόνο για κάθετες επιφάνειες. Το πολυμερές φύλλο παρέχει τόση καλή επιφάνεια που όταν μιλάμε για απομίμηση ξύλου μπορεί να συγκριθεί με ένα πραγματικό ξύλινο πορτάκι. Υπάρχει άλλωστε και η δυνατότητα βαφής με τα ίδια βερνίκια που βάφονται οι ξύλινες επιφάνειες.
Η χρήση θερμοπλαστικών υλικών όπως το PET, θεωρείται πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Η σειρά με τις μάτ υφές περιλαμβάνει ακόμη: κορνίζες, πλαϊνά, σοβατετί, διακοσμητικά στοιχεία, τραπέζια, παχιά ράφια και βαφή πατίνας στο χέρι, ενώ η σειρά με τις γυαλιστερές υφές προσφέρει: πλαϊνά, σοβατετί, τραπέζια, παχιά ράφια.
Με πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια.

Προτείνεται η χρήση του:

  • Σε έπιπλα κουζίνας εφόσον οι φούρνοι που θα χρησιμοποιήσετε δεν θερμαίνονται εξωτερικά περισσότερο από 90°C. Δεν πρέπει να ξεχάσετε να τοποθετήσετε τα προστατευτικά αλουμινίου τα όποια είναι απαραίτητα για την αποφυγή υπερθέρμανσης του υλικού.
  • Σε έπιπλα μπάνιου ανεπιφύλακτα, χωρίς κανέναν φόβο για την υψηλή υγρασία που τυχόν υπάρχει στο χώρο.
  • Για οποιαδήποτε κατασκευή επίπλων παιδικών δωματίων.
  • Για οποιαδήποτε κατασκευή επίπλων σαλονιού ή άλλων κατασκευών εσωτερικού χώρου.

Δεν προτείνεται η χρήση του:

  • Στους εξωτερικούς χώρους.
  • Στους ανοικτούς ημιυπαίθριους χώρους.
http://www.mebel.gr/polymeriko-film/

___________________________________________________________


Σύνθεση κουζίνας ιταλικού οίκου από πολυμερικό βακελίτη γυαλιστερό σε μαύρο χρώμα.





http://www.systemadicucina.gr/modern.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: