25/8/12

Πάγκοι Corian - 'Ολα όσα πρεπει να ξέρετε

To Corian αποτελείται από 75% φυσικά ορυκτά υλικά με κύρια παρουσία τον υδρίτη του αλουμινίου, που προέρχεται από τον βοξίτη και 25% ακρυλικές ρητίνες.
Προσοχή: Σε αντίθεση με άλλα υλικά τα οποία έχουν πολυεστερική σύσταση το Corian περιέχει ακρυλικές ρητίνες με αποτέλεσμα τις υψηλών προδιαγραφών ιδιότητες του. Τα πολυεστερικά υλικά είναι ευπαθέστατα στην θερμότητα (καίγονται εύκολα αναφύοντας έντονες τοξικές οσμές), ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται από την UV ακτινοβολία και το χρώμα τους αλλοιώνεται μέσα στον χρόνο. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο θερμοσχηματισμός των επιφανειών αυτών.
 
Τιμές :

Το Corian και οι πάγκοι corian δεν είναι πιο ακριβό σε σχέση με το μάρμαρο ή τον γρανίτη. Εάν συγκριθούν δύο προσφορές επί ομοίων διαστάσεων σχεδιαστικών προτάσεων, διαπιστώνεται πως οι διαφορές οι οποίες προκύπτουν είναι μηδενικές ή ελάχιστες. Με γνώμονα δε τα πλεονεκτήματα τα οποία προσφέρει η επιφάνεια Corian και η ελάχιστη διαφορά τιμής το καθιστά ικανό να παραμείνει η πρώτη επιλογή του κοινού.
 
Εφαρμογές :
Το Corian® είναι ένα πολύπλευρο διακοσμητικό υλικό, που έχει πολλαπλές εφαρμογές και χρήσεις μέσα και έξω από το σπίτι: από τις απλές επιφάνειες εργασίας στα έπιπλα κουζίνας και τα έπιπλα μπάνιου, έως τους τομείς του επίπλου και του φωτισμού. Λόγω της έντονης αντιμικροβιακής του δράσης, το Corian® θεωρείται το απόλυτο υλικό, ως υγιεινή επιφάνεια, σε πλήθος εφαρμογών στα νοσοκομεία και τα εργαστήρια, καθώς επίσης στα ξενοδοχεία, στα ζαχαροπλαστεία και στα εστιατόρια, στα δημόσια μπάνια και στους χώρους υποδοχής. Το Corian® δίνει τη δυνατότητα στις κατασκευές να υλοποιηθούν χωρίς την ύπαρξη ενώσεων που είναι ανεπιθύμητες σε απεριόριστα μέτρα πάγκων corian, καθώς και σε γωνίες μεταξύ νεροχύτη και πάγκου .Στο μπάνιο δίνει λύσεις για μονοκώματους πάγκους με νεροχύτη χωρίς ενώσεις και χωρίς ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως μούχλα, κράτηση υγρών, κτλ.

Ιστορία :

Το Corian® είναι το πρωτοποριακό εκείνο υλικό με την σκληρή επιφάνεια, που δημιουργήθηκε από την DuPont 35 χρόνια πριν. Ειδικά σχεδιασμένο για τους καταναλωτές, οι οποίοι επιθυμούν να βρουν σε ένα υλικό την αισθητική και την αντοχή για εφαρμογές στα σπίτια τους, ενώ ταυτόχρονα το Corian® δίνει εξαιρετικές λύσεις στους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, για εφαρμογές σε επαγγελματικούς και δημόσιους χώρους. Το Corian® συνδυάζει υψηλής ποιότητας προδιαγραφές, ελαστικότητα, έξυπνες ημιδιαφάνειες, εμπνευσμένα χρώματα και επιφάνειες με σκληρή υφή και ανθεκτικές βαφές, ικανές να παραμείνουν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο.
 
 
Αντοχή στο χρόνο :
Λόγω του ότι το χρώμα και η μορφή του διαπερνά την πυκνότητα του είναι εντελώς ανανεώσιμο. Κοψίματα, γρατσουνιές ή αμυχές αφαιρούνται εύκολα με συνηθισμένα καθαριστικά, σφουγγαράκι Scotch Brite ή λεπτό γυαλόχαρτο.
Ζημιές που είναι πιο σημαντικές μπορούν να διορθωθούν από to εξουσιοδοτημένο συνεργείο . Για να προστατευτεί το CORIAN από πιθανή ζημιά από φωτιά, μπορούν να ενσωματωθούν πλακίδια και να δημιουργήσουν ζώνες ασφαλείας για ζεστά αντικείμενα.
 
 
Χαρακτηριστικά:
  • Μή πορώδες υλικό.
  • Περιέχει αντιμικροβιακές προσμίξεις.
  • Απολύτως κατάλληλο για τρόφιμα.
  • Δεν παρουσιάζει ορατούς αρμούς και ενώσεις.
  • Δεν επηρεάζεται από την χρήση συνήθων χημικών ουσιών.
  • Δεν παραμορφώνεται.
  • Θερμοσχηματίζεται και παίρνει καμπύλα σχήματα.
  • Είναι πιο ελαφρύ από το μάρμαρο και τον γρανίτη.
  • Προσλαμβάνει την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
  • Είναι αλεξίσφαιρο.
  • Τυχαίες εκδορές και εγκοπές επισκευάζονται εύκολα.
  • Δεν επηρεάζεται από την UV ακτινοβολία.

πηγή: http://www.mixed.gr/lifestyle/apopseis/item/2908-corian-%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BF%CF%83%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5

Δεν υπάρχουν σχόλια: